donderdag 4 juni 2015

Een nieuw hoofdstuk

Inmiddels is het alweer ruim 7 maanden geleden dat onze oudste zoon voor het eerst naar school ging. Op dat moment kon hij heel moeilijk omgaan met veranderingen.
Als we bv afspraken dat hij na het eten naar buiten mocht en dat kon dan niet omdat het regende, was hij echt van slag af. 

Maar gelukkig was daar de beste kleuterjuf die je je kunt wensen.
Zij is echt een geboren juffrouw en voelt de kinderen echt super goed aan.
Daarnaast vind ik het prachtig om te zien, dat ze elk kind het gevoel weet te geven dat zij de beste en belangrijkste leerling voor haar zijn. 
Zij heeft er voor gezorgd dat hij in 7 maanden tijd echt steviger in zijn schoenen staat en (spontane) veranderingen met open armen ontvangt. 

In april hadden we ons eerste 10-minuten gesprek en toen kwam het verlossende moment dat hij door mocht stromen naar groep 1. Dat is natuurlijk fijn voor ons mannetje, maar wij hadden alle drie ook moeite om dit hoofdstuk af te sluiten. 

Na de meivakantie zou hij overgaan naar een andere juffrouw en knutselde ik op vakantie dit kaartje voor haar. Gewoon om haar te laten weten dat ze meer dan gewaardeerd werd door ons :)

 
Na onze vakantie is hij gestart bij de nieuwe juffrouw, maar toch gaat hij nog iedere dag een paar keer zwaaien. Dat zal steeds minder worden, maar mijn man vertelde deze avond dat ze vanmorgen een dikke knuffel hadden uitgewisseld.
Misschien is dit net zoiets als je eerste liefde?!

Een kleinigheidje kon niet ontbreken en ook Bowen knutselde nog wat.


De nieuwe juffrouw valt ook helemaal in de smaak.
Vandaag mocht ze onverwachts met hem naar de huisarts om een snee in zijn hoofd te laten plakken. Dan weet je dat het goed zit toch....

Creatieve groetjes,
Eefje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten