donderdag 12 februari 2015

Challengeblog en een heerlijk receptje


14 februari starten wij, van Team Utopia, met het Utopia Challengeblog.

Wij zullen jullie (om de 3 weken) verrassen met inspiratie en daarna kunnen jullie aan de slag!


Stampin’ Up! materialen zijn niet verplicht, maar als je ze hebt dan zien we er graag iets van terug in je creatie.


Klik -> HIER <-

Wordt nu al volger en laat snel nog een reactie achter.

Onder de reacties verloot Miranda al een prachtige prijs (en dan moet de Challenge nog beginnen):

Stempelset You Brighten My Day (Clear)


Deze stempelset is 1 van de 10 Sale-A-BrationKado's (en dan heb ik het nog niet eens over de 12 verschillende kleuren Blendabilties Markers die je kunt verdienen) die je GRATIS krijgt bij elke €60,- of een veelvoud daarvan.


Sale-A-Bration loopt nog tot 31 maart, nog tijd genoeg om alle kado's te sparen dus!

Wil jij ook Stampin' Up! producten bestellen? Neem dan hier contact met mij op.




Naast deze huishoudelijke mededeling, ook nog een beetje inspiratie.

Mijn zoon is afgelopen oktober 4 jaar geworden en daar werd dan eindelijk de grote, spannende stap gemaakt naar de basisschool! We hadden gekozen om het afscheid te vieren bij het kinderdagverblijf, aangezien we niet zeker wisten of hij alle aandacht wel aankon bij een feestje in een nieuwe omgeving. Onze zorgen waren helemaal voor niks, dus hadden we bedacht om hem met Sinterklaas “Hulp Piet” te maken. Op het Sinterklaasjournaal, wat hij iedere dag trouw keek op school, was dit een hot-item. Zo gezegd, zo gedaan….4 december vond hij deze kleine geschenkjes bij zijn schoen.




Zo trots als een pauw liep hij met zijn dienblad vol lekkers de klas binnen. Hij wilde zo enthousiast vertellen dat hij struikelde over zijn eigen woorden.


Hierbij het overheerlijke recept van de mini gevulde speculaasjes, gelukkig was er genoeg deeg om er nog een paar extra te maken. Die hebben we heerlijk zelf opgesmikkeld. Het recept leent zich ook prima om te maken zonder dat het Sinterklaas is!!


Voor het speculaas:

# 200 gram zelfrijzend bakmeel

# 100 gram donker bruine basterdsuiker...
# 1/2 theelepel zout
# 2 theelepels speculaaskruiden
# 125 gram koude (room)boter
# eventueel 1 á 2 eetlepel melk





Voor het amandelspijs:

# 100 gram amandelmeel (of fijngemalen blanke amandelen)
# 100 gram suikerbakkerspoeder (of kristalsuiker)
# sap en rasp van een halve citroen
# half ei (alleen het eigeel)





Voor de garnering

# andere helft van het ei
# blanke amandelen

Extra benodigd
# mini muffinvorm (deze komt van Dille & Kamille)
# bakspray

Bereiding:
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, zout en de speculaaskruiden. Snijd de koude roomboter in kleine stukjes en meng door de bloem. Wrijf met de vingers van één hand het mengsel tot fijne kruimels. Kneed alles met koele hand snel tot een samenhangend en soepel deeg. Voeg als het deeg iets te droog is 1-2 eetlepels melk toe. Vorm het deeg tot een bal en verpak hem strak in huishoudfolie. Laat het deeg een aantal uren rusten in de koelkast, zodat de smaken goed mengen.

Maak het amandelspijs terwijl het speculaasdeeg rust in de koelkast. Meng in een keukenmachine de amandelmeel met de suiker, citroenrasp en -sap samen met een half geklutst ei. Draai dit tot een gladde massa. Pak de amandelspijs in huishoudfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast (kan ook 10 – 15 minuten in de vriezer).

Verwarm de oven voor op 160°C. Haal van het deeg telkens een beetje af, rol dit uit en steek met een vormpje een rondje uit wat iets groter is dan de vorm. Zorg ervoor dat in het midden een kuiltje zit. Vul het kuiltje met amandelspijs en dek het af met een stuk uitgerold deeg. Verdeel de amandelen over de speculaaskoeken (druk het er een beetje in), bestrijk het speculaas (en ook de amandelen) met een losgeklopt ei en bak het 15-20 minuten in de oven.

Laat de gevulde speculaaskoeken 15 minuten rusten voor je ze uit de vorm haalt.





Eet smakelijk!

Creatieve groetjes,

Eefje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten